Verhalen van werknemers Forta4u

Mijn verleden is mijn intrinsieke motivator

Jeanine studeert toegepaste psychologie in Amsterdam en zit momenteel in haar afstudeerjaar. Naast de 32-urige werkweek, gaat ze op woensdag naar school. Hoe en waarom doet ze dit?? Wij vragen het haar:

Je gaat intern bij Forta4u een scriptie schrijven, waar gaat deze in het kort over?

Mijn scriptie gaat over het matchingsproces tussen onze doelgroep (jong/volwassen met een Wajong uitkering én arbeidsvermogen) en werkgevers. De scriptie gaat over gedrag;

Wat kunnen wij als Forta4u hierin bijdragen?

Sinds ik dit werk doe, ervaar ik dat het een uitdaging blijft om deze doelgroep te plaatsen bij werkgevers. Ik kan vanuit mijn rol daarin verandering teweeg brengen! Om dit op de juiste manier aan te pakken zal ik onderzoeken wat er vanuit de arbeidsmarkt en interne werkgevers ook wenselijk is om deze doelgroep wel een kans te bieden. Ik bekijk het dus vanuit twee perspectieven.

In welk tijdsbestek is deze scriptie en wat zijn je ambities hierna qua leerdoelen of andere projecten?

In september ben ik begonnen met mijn scriptie en mijn doel is om begin januari daarmee klaar te zijn. Mijn ambities na mijn opleiding zijn toch wel stappen maken richting arbeid- en organisatiepsychologie. Ik vind mensen en arbeid erg interessant, vooral omdat wij de helft van ons leven werken. Hoe zorg je ervoor dat je je medewerkers positief kan blijven stimuleren en die intrinsieke motivatie hoog blijft? Hoe krijg je medewerkers mee in een veranderproces en wat doet dat psychologisch en mentaal met de individuele medewerker? En wat dacht je van een divers en inclusief werkklimaat? Dit zijn vraagstukken die ik erg interessant vind en graag meer over wil weten en leren natuurlijk!

Hoe maak je de combi tussen werk en leren optimaal?

Veerkracht en doorzettingsvermogen zijn mijn speerpunten. Werk kiezen wat past bij mij, bij mijn opleiding en welke mij energie geven. Mijn gehele studie heb ik 32 uur gewerkt en dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Psychologie heb ik altijd interessant gevonden en dat hielp mij enorm. Als ik kijk naar waar ik vandaan kom ben ik trots dat ik naast mijn werk hopelijk volgend jaar mijn bachelor in ontvangst mag nemen!!!

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder