Over ons

Sociale projecten

Forta4u is geboren vanuit liefde voor mens en kind. Naast Forta4u ligt het hart van Giselle en Wilbert (de oprichters van Forta4u) in Zuid-Afrika. Het land dat zij in 2009 bezochten en tot op de dag van vandaag in hun hart hebben gesloten.

Zuid-Afrika, één van de meest diverse landen op aarde, als het gaat om de cultuur en het landschap. Het is een land van de grote contrasten tussen arm en rijk. Nelson Mandela betekent hierin nog steeds veel voor de mensen in armoede. Zoals hij ooit zei: ‘’Armoede is door de mens veroorzaakt en kan alleen door de mens worden overwonnen en uitgewist.’’ Veel mensen in armoede halen kracht uit zijn uitspraken.

Ook de Ubuntu filosofie maakt een belangrijk deel uit van de samenleving in Zuid-Afrika. Deze humanistische filosofie draait om toewijding in het geven en nemen, het delen in groepen en vrede tussen verschillende groeperingen. De Ubuntu leer is een groot onderdeel en inspiratiebron voor onze maatschappelijke stichting Ukuzingca. Met uitspraken als ‘’I am because we are’’ geven wij onze maatschappelijk projecten, waaronder de soepkeukens, met veel passie vorm. Ukuzingca betekent ‘’trots’’ in Zulu-taal. Samen met de vrouwen van het township bereiden we rijst, kip en groenten voor meer dan 1000 kinderen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan de situatie in de townships in Zuid-Afrika.

Ook dichter bij huis dragen we bij aan de toekomst van onze volgende generatie: de kinderen van nu. Voorbeelden hiervan zijn de Gehandicapten Fondsen, de Voedselbank, muzieklessen voor de minderbedeelden en verder iedereen die het ECHT nodig heeft. Het sociale werk zit in ons hart. Ook hier gaan wij door waar anderen stoppen!

 

 

Voedselbank Venlo

Afgelopen december heeft Forta4u alle kids van de voedselbank Venlo in het zonnetje gezet. 550 kinderen hebben een feestelijk pakketje gekregen met allemaal lekkers erin.