Historie

Historie Forta4u

1956
1967
2009
2010
2010
2013
2015
2019
2020
2021
2022

Oprichting Schreurs Oliemaatschappij

De ouders van Giselle richten in dit jaar de Schreurs Oliemaatschappij op. Waar de vader van Giselle de rol van chauffeur op zich nam, verzorgde haar moeder de administratie en inkoop. Schreurs Oliemaatschappij vond destijds haar startplek in het huidige pand van Forta4u, wat allereerst de oude woning van opa en oma Schreurs was. Later werd dit uitgebreid met een tankstation, werkplaats, smeeroliecentrum, winkel en uiteindelijk werd dit het hoofdkantoor van 40 tankstations. De broer van Giselle, Kris, neemt deze firma in 1980 over.

Geboorte oprichtster Forta4u

In dit jaar wordt Catharina Antoinette Giselle geboren, de oprichtster van Forta4u. Ze groeit op in huize Schreurs waar dagelijks veel mensen in en om het bedrijf zijn. Hierdoor krijgt ze, tussen het spelen met autootjes door, al op jonge leeftijd te maken met het zakelijke leven.

Soepkeukens voor de allerkleinsten

Giselle, haar man Wilbert en hun kinderen, maken in 2009 hun eerste reis naar Zuid-Afrika. Tijdens deze reis ervaren ze een enorme cultuurshock tussen arm en rijk. En dat zet hen aan het denken. Na enkele bezoeken aan projecten in de townships Khayelitsha en Llanga, Port Elisabeth richten ze hun eigen stichting op, genaamd Ukuzingca. De allereerste winst van Forta4u wordt volledig ingezet voor maandelijkse soepkeukens die maarliefst 1000 kinderen kunnen voorzien van warm eten. En dat allemaal met de Ubuntu filosofie in het achterhoofd: “I am because we are…”.

Werken naar vermogen

Samen met Stichting Speciaal Onderwijs Noord- en Midden-Limburg (SSONML) vindt het eerste project haar startsein. Een diner voor 120 gasten die geïntroduceerd werden aan ‘Werken naar vermogen’, de naam van het eerste project. Een project waarin jongeren met een Wajong-uitkering centraal stonden. In plaats van te kijken naar wat deze doelgroep allemaal niet kon, werd in dit project vooral aangetoond wat zij allemaal wel konden.

The start of something new

In dat zelfde jaar wordt de eerste vestiging van Forta4u in Venlo opgericht. De combinatie van Wilbert als fiscaal en financieel specialist en Giselle met haar sales en strategische kwaliteiten, blijkt een goede match. Ten tijde van deze start verkeert Nederland in een lichte crisis en krapte op de arbeidsmarkt. Toch weerhoudt dat Giselle en Wilbert niet om, naast de al reeds honderden bestaande jobcoachorganisaties, nóg een jobcoachorganisatie op te richten. Zij gingen het namelijk anders doen. Met meer daadkracht en durf. 

Forta4u vindt haar roots in Amsterdam

Forta4u opent haar eerste vestiging in het hart van Nederland. De keuze voor een vestiging in Amsterdam werd echter niet zomaar gemaakt. Doordat een deel van de roots van Familie Schreurs in Amsterdam ligt, was de keuze snel gemaakt. De stad snakte naar hulp en namen zoals Assics, Liberty Global en DNB boden mooie kansen voor jongeren.

Koninklijk ontvangst

Ieder jaar wordt een select gezelschap binnen een specifieke sector uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het koninklijk huis. En ja hoor, Giselle stond op de lijst. Op 13 januari 2015 werd Giselle zeer warm en geïnteresseerd ontvangen door onze Majesteiten in het Paleis de Dam. Een gigantische eer waar zij nog steeds met veel plezier aan terugdenkt.

Nieuwe vestiging in Nijmegen

Vanwege de behaalde successen met onze vestigingen in Venlo en Amsterdam stond het openen van een nieuwe vestiging hoog op de agenda. Dit maal in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Deze stad kon wel een jong en ambitieus bedrijf gebruiken dat jong-volwassenen begeleidt richting een duurzame toekomst. 

Forta4u bestaat 10 jaar!

2020, een jaar waarin het coronavirus op veel fronten roet in het eten gooiden. Een wankele arbeidsmarkt en het sociale leven dat even helemaal stil lag. Toch was dit ook een jaar waarin we juist onze kracht vonden, want Forta4u bestond inmiddels tien jaar! Dat betekende dat wij inmiddels al tien jaar lang jong-volwassenen in uitdagende omstandigheden helpen richting een duurzame toekomst. Zelfs in tijden waarin niets meer mogelijk lijkt, maken wij het onmogelijke mogelijk!

Nieuwe vestiging in Den Bosch

In de zomer van 2021 openden wij onze vierde vestiging in Den Bosch. Na het eten van De Bossche bollen waren wij meteen verkocht en wisten we dat dit het thuis van onze vierde vestiging ging worden. En net als bij al onze andere vestigingen helpen we ook in deze regio jong-volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt richting een passende werkplek en een mooie toekomst.

Extreem hoge score bij klanttevredenheidsonderzoek

94,3% van onze trajecten sluiten wij succesvol af. Daarbij beoordelen kandidaten ons gemiddeld met een 8,3. Dat bleek uit het klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd in opdracht van UWV en Panteia. Een hele mooie prestatie waar wij ontzettend trots op zijn!