Nieuws

Even voorstellen: Teun!

Mijn naam is Teun Kerkhof, geboren en getogen in het mooie Brabantse Berlicum, in de buurt van ’s-Hertogenbosch. Naast mijn werk ben ik graag sportief bezig. Zo basketbal ik al van jongs af aan en ben ik sinds een aantal jaar regelmatig in de sportschool te vinden. Gezien ik veel plezier haal uit het sporten bevind ik me in de nog vrije uren op het voetbalveld. Naast dat ik door sport mijzelf fysiek en mentaal fit houd, vind ik de sociale aspecten van sport net zo belangrijk. Doordat ik samen met mijn vrienden sport, is er altijd een hoop bij te praten over de stand van zaken in de vriendengroep. Sporten is mijn uitlaatklep en ik kan hier goed mijn ei kwijt. Wanneer ik niet met sport bezig ben, ben ik graag met zowel vrienden als familie op pad.

Al van jongs af aan ben ik graag aan het werk. Zo ben ik op mijn 14e begonnen als krantenbezorger bij het Brabant Dagblad en al snel daarna ben ik begonnen in de plaatselijke supermarkt. Hier heb ik uiteindelijk bijna 7 jaar naast mijn studies met veel plezier gewerkt. Tevens heeft het mij geleerd om onder een baas te werken en om klantgericht bezig te zijn.

Na de middelbare school heb ik Sportkunde gevolgd op de HAN en mij gedurende deze periode tot Sportkundige ontwikkeld. Een Sportkundige zet sport in als middel om hogere doelen te bereiken. Andere facetten tijdens deze opleiding zijn gesprekstechnieken, kennis van het menselijk lichaam en groepsdynamica. Sportkunde is een mensgerichte opleiding, dit is ook terug te zien in de stage ervaringen die ik heb opgedaan. Zo ben ik begonnen op een Sport BSO en afgestudeerd bij het Korps Mariniers. In beide stages stond de mens centraal, enerzijds kinderen en anderzijds de Marinier als mens. Vanuit deze en andere stages heb ik soft skills zoals mensen inschatten, voor groepen staan en contact maken ontwikkeld. Het psychologische gedeelte van de opleiding sprak mij dan ook het meest aan. Deze intrinsieke motivatie, samen met mijn thuisachtergrond, hebben ervoor gezorgd dat ik ook de opleiding tot NLP Practitioner ben gaan volgen. Binnen NLP heb ik geleerd om effectief te communiceren met anderen, het optimaal inzetten van mijn talenten en die van anderen. Persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. In de toekomst zou ik mij graag verder verdiepen in psychologie en menselijk gedrag. Hiervoor zou ik graag de NLP Master opleiding gaan doen.

Mijn passie ligt bij het helpen van mensen. Het levert mij veel energie op wanneer ik wat kan toevoegen in de ontwikkeling van een ander. Vanuit deze gedachte en door mijn liefde voor Basketball ben ik coach en trainer geworden van het basketbalteam van mijn broertje. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat deze jongens beter worden in het spelletje en als team groeien. Hierbij leg ik de nadruk op het samenspelen en is mijn visie dat je elkaar de bal moet gunnen om als team beter te gaan spelen. Veel van wat ik heb geleerd binnen Sportkunde en NLP kan ik hier toepassen in de praktijk.

Door mijn ervaringen binnen Sportkunde, NLP en Basketball is  mijn coachingstijl vooral gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de ander. Mijn coachingstijl pas ik dus vooral aan op de kandidaat of het team. Mijn visie als coach is gericht op het onderlinge vertrouwen en hierbij zal er in het begin aandacht zijn voor het opbouwen van een juiste relatie. Ik vind het belangrijk dat men weet wat de eigen drijfveren, normen en waarden zijn. Dit is de basis. Ik coach op een open manier en ik hou ervan om tools aan te reiken die direct verlichtend kunnen helpen. Een goede vertrouwensband vind ik belangrijk en tijdens mijn aanwezigheid wil ik dat de ander de ruimte voelt om zichzelf te zijn. Ik heb de volle aandacht voor de kandidaat en heb oprechte interesse in de zaken die spelen.

Al deze verschillende ervaringen leiden ertoe  dat ik op een authentieke manier aan de slag ga als coach. Ik luister graag naar mijn kandidaten en vind het belangrijk om mijn coaching stijl aan te passen op de kandidaat. Het is mijn doel om de kandidaat op zodanige wijze te coachen dat diegene steeds een stukje zelfstandiger wordt en mij uiteindelijk zo min mogelijk nodig heeft. Het voor zover mogelijk zelf de touwtjes in handen hebben en het creëren van perspectief zijn elementen die hier naar mijn idee sterk aan bijdragen.

Ik kijk er naar uit om, samen met alle betrokkenen, onze doelgroep verder op weg te helpen.

Tot snel!

Groetjes,

Teun Kerkhof

T:  06-81363460

M: teun@forta4u.nl

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder