Succesverhalen

Werken met autisme, zo doe je dat!

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Werken met autisme, zo doe je dat!

Vandaag vertellen we het verhaal van Mitch. Mitch heeft, net als vele andere mensen, autisme. Mensen met autisme staan in onze maatschappij nog té vaak noodgedwongen aan de zijlijn. Zo ook Mitch. Veel bedrijven waarbij hij solliciteerde wilde ‘iemand met autisme’ liever niet in dienst. Hierdoor nam de onzekerheid bij hem alleen maar toe. Totdat hij via zijn moeder en het UWV met Forta4u in aanmerking kwam. Een keerpunt dat hem niet alleen aan een passende werkplek hielp, maar ook zijn privéleven op een zeer positieve manier beïnvloedde. En daar zijn wij natuurlijk super trots op!

Werkgeluk bij Stryker

Na meerdere banen in de bouw- en houtbewerking te hebben gehad, vond Mitch zijn werkgeluk uiteindelijk in de logistiek bij Stryker, een van de meest toonaangevende en medische technologiebedrijven in de wereld. Het autisme van Mitch uit zich op het werk vaak in communicatieproblemen met collega’s of leidinggevenden. Bij Stryker weten ze hier goed mee om te gaan. 

“Mijn collega’s bij Stryker weten heel goed hoe ze het beste met mij kunnen communiceren. Ze behandelen mij net zoals alle anderen en geven mij de kans om te laten zien wat ik kan. Ik zit hier op mijn plek”

Lekker in mijn vel

“Dankzij de coaching van Forta4u sta ik waar ik wil staan. Ik ben een stuk positiever geworden, sta sterker in mijn schoenen en ben beter benaderbaar voor anderen. Dat alles heb ik te danken aan mijn jobcoach Natalie. Zij is mijn geheugensteun, mijn linker- en rechterhand, iemand die ik gek kan maken met al mijn vragen, maar waar ik tegelijkertijd ook altijd op kan terugvallen.”

Keiharde werker

Mitch ontwikkelde zich als een volwaardige kracht binnen Stryker. Iemand die nooit te laat komt, nooit ziek is en kei- en keihard werkt. De boodschap die Mitch ondernemers wil meegeven. 

“Sta open voor mensen met een beperking. Laat ze meedraaien in jouw organisatie en geef hen de kans om te laten zien wat ze kunnen, je zult versteld staan!”

Terug naar overzicht
Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder