Marco, is van beroep verpleegkundige. Hij kampte met zowel psychische als lichamelijke beperkingen. Met 61 jaar is het dan een hele opgave om weer terug te keren op de arbeidsmarkt. Door zijn WIA uitkering is Marco ook genoodzaakt te re-integreren. Samen met zijn jobcoach is Marco tot de conclusie gekomen dat terugkeren naar zijn oude beroep, waar ook zijn voorkeur ligt, helaas niet meer mogelijk is. Daarnaast heeft Marco geen rijbewijs, hierdoor moest zijn nieuwe werkplek binnen een bepaalde straal van zijn huis liggen.

Wat kan er nog wel dan? Uit een arbeidsdeskundig rapport kwamen 3 beroepen welke passend zouden zijn. Een ervan is catering medewerker. Forta4u Werk heeft samen met hem een plek gevonden in zijn omgeving, Easyplan Contract Catering in Heijen. Hij werkt hier sinds maart en hij heeft na het succesvol doorlopen van de proefplaatsing een contract mogen ontvangen. Zijn werk bestaat uit het voorbereiden van de catering, het aanvullen van de voorraden en het schoonhouden van de kantine. Marco geeft aan dat hij enorm blij is weer mee te doen in de maatschappij!

Marco kwam uit de verpleegkunde en was gewend om in een vrouwenwereld te werken. Ook in deze omgeving wordt hij wederom in de watten gelegd door zijn vrouwen! Wat hij in een mannenwereld zoekt is sport. Met name voetbal en dan heel specifiek FEYENOORD! Zijn lijfspreuk van Lee Towers, you’ll never walk alone, is voor hem in dit hele traject van toepassing geweest.

FORTA4U is er niet alleen maar voor jongeren, maar vooral ook voor oudere kandidaten met een jong hart! Heeft u eenzelfde uitdaging? Schroom niet om contact met ons op te nemen.