Succesverhalen

Succesverhaal Michael

Michael komt van ver en heeft veel meegemaakt. Zijn studie was vallen en opstaan.

Er was veel te leren op verschillende vlakken inclusief erbij werken.

Ik vind het belangrijk om je best te doen, anders zou ik niet willen. Mensen vinden het bijzonder hoe ik dit voor elkaar heb gekregen, zo zie ik dit zelf niet.

Ik zoek vaak alles zelf op of leg bepaalde items bij mijn jobcoach neer. Om mijn zoontje een toekomst te geven moet ik natuurlijk centjes verdienen. Hij wil later sporten, naar het pretpark, etc. Vooral wil ik hem het gevoel geven dat alles in zijn leven mogelijk is!

Er waren tijden dat ik zelfs geen avondeten had! Het was ruim 2 jaar lang een vervelende tijd, waarin ik inbrak en op zoek moest naar eten. Ik heb op straat geleefd. Elke dag zat ik in de bibliotheek, dat voelde tenminste als een soort thuis!

Kortom, de situatie was lastig, ik was bang om te gaan slapen. Het ging ook vooral in mijn hoofd zitten, beetje uitzichtloos. Maar toch was werken mijn perspectief!

Na school werd ook mijn beloning beter. Door te leren en werken ervaarde ik een grote overwinning! Hier ben ik vooral SPG dankbaar voor. Deze werkgever investeert in mij, gelooft in mij en geeft mij vooral het gevoel dat ongeacht mijn verleden, ik ertoe doe!

In mijn beginfase was ik omringd door mensen die een negatieve invloed op mij hadden en niet wilde gaan werken. Uiteindelijk heb ik de knop omgezet en heb ik de situatie aangepakt. Hierdoor heb ik, naast mijn eten, ook mijn rijbewijs kunnen betalen. Als je eigen motivatie niet groot genoeg is, red je het niet. Natuurlijk is alles spannend en eng. Het voelt alsof ik op een muur zat, kijkend naar twee kanten van het leven, de ene kant is het vroegere leven, de andere kant een leven van toegevoegde waarde en de mooie dingen welke gaan komen.

Hoe ik het heb ervaren dat ik gekozen werd voor de verkiezing van student van het jaar? Een super verrassing en een hele toffe waardering!

Na mijn mbo niveau 4, wil ik graag een HBO studie oppakken. Dit is voor mij de ultieme manier om zelfstandig te leven en voor mijn zoontje een toekomst te bouwen.

Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar die hand heb je nodig, welke je over de muur naar de goede kant trekt. Accepteer hulp en zie wat het leven kansen biedt!

 

 

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder