Succesverhalen

Vruchtbare samenwerking tussen Vostermans en Forta4u

Peter Beerends, teamleider van de afdeling ASSWA (Assemblage van Waaiers) bij Vostermans, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van jongeren die wij vanuit Forta4u begeleiden. Peter behoort zo’n beetje tot het meubilair van Vostermans. Hij werkt al bijna 30 jaar bij de multinational en staat jongvolwassenen bij in hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling richting een stabiele toekomst. 

“Momenteel zijn vijf wajongeren werkzaam op onze afdeling waarvan drie met een vast contract.”

Gelijke kansen voor iedereen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit bij Peter in het bloed. Jongeren met een beperking krijgen bij hem de tijd en ruimte die ze nodig hebben om geleidelijk aan te groeien in hun functie, met daarbij een reëel uitzicht op een langdurige en stabiele samenwerking. 

“Wij geven mensen écht de kans om zich te ontwikkelen. Alle medewerkers zijn op de hoogte van onze samenwerking met wajongeren, maar niemand krijgt een stempel opgedrukt.”

Empathie als sleutel voor succes

Empathie is voor Peter de sleutel voor een goede samenwerking. Mensen in hun waarde laten en hen de vrijheid geven om zich te ontwikkelen, pas dan gaat iemand zich thuis voelen. “Ik ken de sterke en zwakke punten van al mijn medewerkers. Iedereen draagt zijn eigen rugzak in het leven. We hebben allemaal recht op een gelijke behandeling, maar je moet wel weten hoe je ieder individu specifiek dient te benaderen.”

“We hebben allemaal recht op een gelijke behandeling, maar je moet wel weten hoe je ieder individu specifiek dient te benaderen.”

Forta4u helpt!

De manier waarop Peter met onze kandidaten omgaat kenmerkt zich aan de omgangsvormen van Forta4u: ongedwongen en duidelijk. En dat is precies wat wij bij Forta4u willen bereiken. Door de begeleiding van jobcoach Leon Helgers aan zowel onze kandidaten als aan Peter, creëerden we een omgeving waarin de kandidaten zich thuis voelen én waarin bedrijven leren om te gaan met deze doelgroep. 

“Onze medewerkers hebben veel aan de manier waarop Leon met ze communiceert. Hij weet hoe je mensen moet benaderen en behandelen en is daarbij makkelijk in de omgang. En mocht je hem nodig hebben? Dan staat hij altijd voor je klaar.”

Terug naar overzicht
Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder