Succesverhalen

Bewegen richting een duurzame toekomst

Het beweegproject ‘Fit met Forta4u’ is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol re-integratietraject binnen Forta4u. Gedurende dit project worden fysieke beweging en sport ingezet als middel om sociale- en werknemersvaardigheden te ontwikkelen en te trainen. In samenwerking met verschillende sportscholen werken we aan de persoonlijke doelen van onze kandidaten. En daar doet Sportinstituut Hofman in Susteren maar al te graag aan mee!

Bewegen werkt!

Dat bewegen ontzettend belangrijk is en mensen helpt om terug in hun ritme te komen, weet Giovanni, eigenaar van Sportinstituut Hofman, maar al te goed. Over een samenwerking met Forta4u hoefde hij dan ook niet lang na te denken.

 “Ik vind het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans krijgt.” 

Sierd en Maureen, twee van onze jobcoaches, krijgen dan ook vrij snel de mogelijkheid om samen met onze kandidaten gebruik te gaan maken van de faciliteiten bij Sportinstituut Hofman. 

Sociaal betrokken

Het beweegproject “Fit met Forta4u” is echter niet het eerste project waar Giovanni aan meewerkt. Al eerder richtte hij, in samenwerking met de gemeente Roermond, een project op om kinderen van het speciaal onderwijs te helpen door middel van sport. Daarnaast verzorgde hij, als oud judoka, judoclinics voor werklozen in de gemeente. Dat Giovanni zijn sociaal hart op de goede plek heeft zitten, is duidelijk. 

‘Fit met Forta4u’ groeit

In korte tijd wisten jobcoach Sierd Janssen en Maureen Drabbels de nodige jongeren aan de hand van bewegingsactiviteiten op weg naar de arbeidsmarkt te begeleiden. Met succes, want inmiddels bestaat het aantal kandidaten dat deelneemt aan het beweegproject uit 15. Haar passie voor bewegen is enorm. Zelf doet ze aan korfbal op hoog niveau en traint daarnaast een team bij haar club.

Terug naar overzicht
Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder