Verhalen van kandidaten

Stichting Plan op Maat en Forta4u Den Bosch maken van vitaliteit een levensdoel!

Stichting Plan op Maat en Forta4u Den Bosch maken van vitaliteit een levensdoel!

Binnen de gemeente Vught is Plan op Maat een bijzondere dagbestedingsplek waar deelnemers een betekenisvolle rol kunnen vervullen door bijvoorbeeld mee te werken aan het repareren van fietsen, het snijden van isolatiemateriaal, het bewerken van hout en het draaiende houden van het kringloopwinkeltje. Een reguliere baan is voor deze deelnemers in de meeste gevallen niet mogelijk.

Forta4u werd in dit gebeuren benaderd om een bijzondere bijdrage te leveren. Het doel is om de vitaliteit van de werknemers van Plan op Maat te verhogen. Vitaliteit is een onderdeel van geluk en een gezonde levensstijl. Fysieke en mentale weerbaarheid zijn een prettige aanvulling op gezond werken. Forta4u heeft landelijk haar beweegprojecten, waarin persoonlijke beweegplannen op maat worden geleverd.

In de samenwerking tussen beiden is gekozen om de deelnemer van de werkplek te halen en naar een stukje bewegen op maat te begeleiden. Onze beweegcoaches kijken naar de manier waarop iemand beweegt, hoe iemand zware producten tilt, de algemene houding tijdens het werk en op welke manier de sociale vaardigheden ontwikkeld zijn. Dit is een cruciaal onderdeel in het reduceren van ziekteverzuim. Door middel van specifieke oefeningen en technieken worden deelnemers geholpen om het bewustzijn van de lichaamshouding te vergroten en wordt in kaart gebracht hoe je op een gezonde en verantwoorde manier kan tillen en bukken tijdens werkzaamheden.

Doordat alle deelnemers samen hebben gewerkt aan hun doelen, is een gevoel van saamhorigheid en persoonlijke zelfstandigheid bereikt.

De impact is enorm geweest! Er zijn prachtige resultaten behaald in het verbeteren van de vaardigheden en de vitaliteit. Blessures zijn voorkomen en de kandidaten zijn enorm trots op de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt in de afgelopen periode.

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder