Verhalen van kandidaten

Ambassadeur neurodiversiteit

Aan het begin van de coronacrisis ben ik door een collega en kennis gevraagd om samen de opleiding ervaringsdeskundige / autisme ambassadeur te volgen bij Stichting Vanuit Autisme Bekeken www.vanuitautismebekeken.nl.

Gedurende bovenstaande training wordt  getraind op welke manier je de ervaringsdeskundigheid over autisme het meest effectief kan inzetten in het werk. Het eindproduct van de opleiding is de oplevering van een plan van aanpak voor de uitrol van een neurodiversiteitsplatform binnen de eigen organisatie.

Deze opleiding heb ik in oktober 2021 afgerond.

Als ambassadeur geef ik individueel advies op het gebied van neurodiversiteit. Dit kan betrekking hebben op het creëren van een goede werkplek. Bijvoorbeeld het creëren van een stilteruimte. Daarnaast geef ik door middel van teampresentaties ook training in hoe om te gaan met vooroordelen over een niet zichtbare beperking. Aan de hand van een aantal stellingen neem ik mijn publiek mee in de vooroordelen die men kan vormen over collega’s met een neurodivers brein.

Ambassadeursrol: van idee tot realisatie.

Mijn streven is om op werkvloeren acceptatie te creëren voor collega’s met een neurodivers brein. Zodra een open werksfeer ontstaat, is het gemakkelijker om over uitdagingen in het werk te praten. Mensen met een neurodivers brein verdienen een gelijkwaardige behandeling, zodat hun unieke talenten, die vaak onderbelicht blijven, benut worden. Op deze manier is doorgroeien makkelijker.

Als ambassadeur wil ik Forta4u graag bedanken voor alle hulp die ze de afgelopen jaren geboden hebben. Zonder hun coaching zou ik mij niet hebben weten te ontwikkelen en staande houden.

….”Life is like a box of chocolates,  you never know what youre gonna get’”…

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder