Succesverhalen

Toekomst creëren door het vastleggen van ervaring

Danny, werknemer bij Velco B.V., heeft zijn mbo praktijkverklaring ontvangen voor de Praktijkleerroute Assistent mobiliteitsbranche. Onderwijsdirecteur Anja Hagenaars van ROC Nijmegen heeft deze aan Danny overhandigd. Danny is de eerste deelnemer die een praktijkverklaring heeft behaald via de Praktijkleerroute Rijk van Nijmegen. Bij deze vorm van onderwijs krijgen deelnemers scholing voor werkzaamheden en werkprocessen, die ze volledig op de werkvloer kunnen aanleren.

Kans op de arbeidsmarkt
Danny is sinds twee jaar werkzaam bij Velco B.V. in Huissen, een familiebedrijf gespecialiseerd in groenmachines. Ben Veldhuis is de eigenaar van Velco en heeft Danny binnengehaald.

Ben: “Voorheen werkte hier een andere jongen, die met een Wajong uitkering bij ons binnen kwam. Daar hebben wij zo veel van geleerd en waardering voor gehad, dat wij een leeg gat voelden toen deze jongen vertrok. Toen heb ik Michiel Vloet, jobcoach bij Forta4u, benaderd met de vraag of hij nog iemand wist die bij ons wilde komen werken. Dat was Danny”.

Ben Veldhuis vindt het belangrijk om mensen die het niet gemakkelijk hebben te helpen. “Iedereen verdient een kans in het leven en op de arbeidsmarkt. En vergeet niet: Wij leren net zo goed van Danny als Danny van ons”.

Danny begon met allerlei simpele klusjes en hielp de andere werknemers. Samenwerken ging niet altijd even makkelijk. Van beide kanten was het een leerproces en was er tijd nodig om elkaar te leren kennen en vertrouwen. Jobcoach Michiel Vloet heeft een belangrijke rol gespeeld in dit proces. Door continu in gesprek te gaan met Danny en zijn werkgever, bleven beide doorzetten.

Niet stilzitten
Inmiddels werkt Danny al weer twee jaar bij Velco en is hij onmisbaar geworden voor zijn collega’s en werkgever. Danny houdt van afwisseling en is een echter doener. Hij is ook heel leergierig, maar stilzitten in de schoolbanken is niets voor hem. Daarom is een mbo diploma of certificaat voor hem niet haalbaar. In samenspraak met het UWV, het Leerwerkloket en ROC Nijmegen, kon Danny starten aan de Praktijkleerroute Assistent mobiliteitsbranche. Hiermee kon hij op de werkvloer werkzaamheden en werkprocessen leren en zijn mbo praktijkverklaring halen. Met deze verklaring kan Danny zijn positie op de arbeidsmarkt verstevigen.

Waardering van talent
Onderwijsdirecteur Anja Hagenaars overhandigt Danny zijn praktijkverklaring met mbo-verklaring en geeft aan hoe belangrijk deze vorm van onderwijs is. “Veel talentvolle vakmensen kunnen in de praktijk veel beter laten zien wat ze waard zijn. Door de praktijkverklaring kunnen we dit waarderen met een mooie verklaring. Danny gaat door met de praktijkverklaring op niveau 2. Leven Lang Ontwikkelen gaat over ontdekken en waarderen van talenten”.

Danny zelf staat niet graag in de spotlights, maar wil liever gewoon weer aan het werk. Hij is wel heel blij met zijn praktijkverklaring, die voor hem heel belangrijk is. Danny: “Voor mij is dit een stukje erkenning en waardering voor mij en mijn werk. Met deze verklaring kan ik laten zien wat ik kan.” Danny is nog niet klaar met leren op de werkvloer. Na de zomer wil hij starten met de Praktijkleerroute niveau 2.

 

 

 

Terug naar overzicht
Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder