Succesverhalen

Staalmeesters: geen uitdaging uit de weg

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Staalmeesters en Forta4u werken alweer sinds 2013 op een zeer prettige en professionele manier samen. “De communicatielijnen zijn kort en duidelijk. Dat vinden we ontzettend belangrijk, zeker als we met een uitdaging te maken krijgen. Met Forta4u hebben we kennis in huis gehaald, waar wij zelf niet over beschikken. De manier van samenwerken geeft ons veel vertrouwen.” Het zijn de woorden van Harriët van Meijel, verantwoordelijk voor de personeelszaken binnen Staalmeesters. 

“Met Forta4u hebben we kennis in huis gehaald, waar wij zelf niet over beschikken. De manier van samenwerken geeft ons veel vertrouwen.”

Een speling van het lot

Dat Staalmeesters en Forta4u de handen ineen sloegen was min of meer een speling van het lot. In 2013 nam het metaalbedrijf een leerling in dienst die al werd begeleid door Forta4u. “Deze leerling heeft een aantal jaren bij ons gewerkt. Wij waren zeer blij met de begeleiding waarna we de samenwerking hebben gecontinueerd en zelfs zijn gaan intensiveren.”

Naast het begeleiden van jongeren is er sinds 2017 een samenwerking tussen Forta4u Verzuimbeheersing en Staalmeesters. Forta4u Verzuimbeheersing is een zusterbedrijf van de Forta4u Company en biedt begeleiding bij ziekte van werknemers – in dit geval dus binnen Staalmeesters. Forta4u-jobcoach Lian Lenssen is tevens re-integratiebegeleider namens Forta4u Verzuimbeheersing. 

Forta4u verzuimbeheersing

Harriët: “Forta4u Verzuimbeheersing is begonnen met het begeleiden van werknemers die lichamelijke of psychische problemen hadden. Vervolgens is Forta4u Verzuimbeheersing ook de verzuimbegeleiding voor zijn rekening gaan nemen. Voordat Forta4u Verzuimbeheersing dit traject overnam hadden we de nodige problemen en was er nauwelijks sprake van ondersteuning. Met de komst van Forta4u Verzuimbeheersing kan ik gerust zeggen dat we volledig ontzorgd worden. Ik kan bij Lian met alle vragen terecht. Niet alleen over ziekte en werknemers. Alle jobcoaches zijn open en transparant. Ze denken mee met het bedrijf. Er is telefonisch en persoonlijk contact.´´

“Met de komst van Forta4u Verzuimbeheersing kan ik gerust zeggen dat we volledig ontzorgd worden. Ik kan bij Lian met alle vragen terecht.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Staalmeesters vindt het essentieel om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De slogan van het bedrijf luidt niet voor niets: “Uitdagingen gaan we nooit uit de weg”. 

“Het is niet makkelijk om werknemers te vinden met de juiste technische achtergrond. Dat betekent dat we andere wegen moeten bewandelen. Helemaal niet erg: dat biedt juist mogelijkheden. Mensen met een gebrek aan ervaring en achtergrond leiden we dan op binnen ons bedrijf. We geven iedereen de kans. Denk aan mensen met een vluchtelingenstatus, autisme of een andere beperking. Geloof me, de juiste motivatie is het allerbelangrijkste. Daar kom je het verst mee.”

Terug naar overzicht
Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder