Succesverhalen

Reïntegreren: van gameverslaafd naar volwaardig meedoen.

Verandering begint bij jezelf

Verandering begint bij jezelf. Dat wordt vaker gezegd. Michael Jansen heeft deze woorden daadwerkelijk omgezet in daden. De bij Cordstrap werkzame Michael wordt weliswaar begeleid door Forta4u-jobcoach Ralf Bouten, maar vooral zijn eigen inzet en bevindingen hebben ertoe geleid dat zijn leven drastisch is veranderd. In positieve zin.

Gamen, gamen, gamen

Het is niet makkelijk om je eigen kwaliteiten en tekortkomingen te herkennen en erkennen. Het lukte Michael Jansen uiteindelijk gelukkig wél om uit zijn comfortzone te stappen. Hij zag in waar hij aan moest gaan werken. “Mijn levensstijl kon je het beste omschrijven als lui. Ik liet mijn vrienden nog net niet vallen, maar het contact werd wel steeds minder. Ik was vooral aan het gamen. Op een gegeven moment dacht ik: Waar ben ik mee bezig? Dat heeft overigens een hele tijd geduurd, maar ik heb die omschakeling gelukkig wel gemaakt”, vertelt Michael. Niemand die daar aan te pas kwam. Het was Michael’s eigen ingeving om aan de slag te gaan met Forta4u.

“Mijn levensstijl kon je het beste omschrijven als lui.”

Met een beetje hulp van anderen

Met een beetje hulp van jobcoach Ralf ruilde Michael de gamecomputer in voor de toestellen in de sportschool. “Ik heb mijn trainingsactiviteiten in de gym inmiddels opgebouwd naar vier dagen per week.” De corona pandemie zorgde ervoor dat de sportschool op slot ging. Deze omstandigheden hebben Michael echter niet uit veld geslagen. “Nee, zeker niet. Ik ben samen met met mijn jobcoach Ralf Bouten gaan hardlopen.” Een win-win-situatie. Michael had een alternatief gevonden om te blijven bewegen, terwijl hij en Ralf de tijd en de ruimte kregen voor hun gesprekken – die normaal bij Cordstrap plaatsvonden. Door de coronaregelgeving van het RIVM was het voor jobcoaches tijdelijk niet mogelijk om bedrijven te bezoeken. “We renden doorgaans tussen de vijf en de zeven kilometer. In de bossen van Venray en het Reindersmeer in Well.”

“Michael ruilde de gamecomputer in voor de toestellen in de sportschool. 

Van introvert naar extravert

Op de foto zien we Michael gehuld in een trainingsbroek van zijn favoriete voetbalclub Ajax. “Ik ben een voetbalfan. Al heb ik zelf nooit gevoetbald. Eigenlijk zonde, want ik had het graag gewild. Ik maakte moeilijk contact, noem het gerust mensenschuw.”

Michael veranderde niet alleen zijn levensstijl, maar ook zijn houding richting de medemens. “Daar heb ik aan gewerkt.” En dat valt zeker op. Tijdens de conversatie stelt de van nature introverte Michael zelfs de nodige vragen en kijkt hij zijn gesprekspartner recht in de ogen aan. “Ik ben tegenwoordig wat extraverter, al kun je natuurlijk niet compleet veranderen.”

Het leven lacht Michael toe, mede dankzij zijn fysieke inspanningen. “Ik ben veel productiever op mijn werk en kom ´s morgens makkelijker uit mijn bed. Intensieve lichaamsbeweging kan echt het verschil maken.´´

“Ik ben veel productiever op mijn werk en kom ´s morgens makkelijker uit mijn bed.”

Terug naar overzicht
Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder