Verhalen van kandidaten, Verhalen van werkgevers

Stryker en Forta4u “It always seems impossible until it’s done”

It always seems impossible until it’s done

Forta4u Jobcoaching en Re-integratie is gespecialiseerd in het trainen en begeleiden van jongeren met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Ze bieden begeleiding bij het vinden van een passende werkplek en coachen op de werkplek. Forta4u Jobcoaching en Re-integratie opende onlangs haar vierde vestiging in Den Bosch. Ze timmeren vastberaden aan de weg want ze hebben de missie om 300.000 jongeren die nu aan de kant staan, te helpen aan een volwassen baan en een zelfstandige toekomst. Om dit te bereiken zoeken ze bedrijven en ondernemers die deze uitdaging willen aangaan. Bij Forta4u Jobcoaching en Re-integratie houden ze er niet van om zelf aan het woord te zijn. Daarom spreken we met drie betrokkenen: Jobcoach Natalie, jongere Mitch en werkgever Martijn van Marle.

Natalie

Nét dat extra zetje

Natalie werkt inmiddels twee jaar als jobcoach bij Forta4u.”Ik heb de studie HR-management gedaan en daar kwam een les over participatie voorbij. Heel interessant vond ik. Ik ben stage gaan lopen met deze doelgroep en ben zo terechtgekomen in deze sector. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak te maken met vooroordelen terwijl deze groep heel divers is. Het kan iemand zijn met een sociale achterstand of een vorm van licht autisme. Iemand die zijn opleiding niet heeft afgerond of thuis een slechte basis heeft gehad. Ik begeleid jongeren naar en tijdens het werk. Hierbij is aandacht, geduld en doorzettingsvermogen belangrijk. Soms hebben mensen een luisterend oor nodig of nét dat extra zetje.”

Ik begeleid jongeren naar en tijdens het werk. Hierbij is aandacht, geduld en doorzettingsvermogen belangrijk

Bij Forta4u ondersteunen we ondernemers bij een divers personeelsbeleid en ontzorgen hen in het oerwoud van wet- en regelgeving. We bereiden ze zorgvuldig voor en vertellen wat het betekent om met iemand uit de doelgroep te werken. Het kan voor een ondernemer prettig zijn om een sparringpartner te hebben in de vorm van  een jobcoach. Ik werk mee op de plaats waar jongeren werken en zie waar ze tegenaan lopen. Onze kandidaten vinden het vaak lastig om bepaalde zaken te verwoorden. Wij kunnen hen daarbij ondersteunen.

Mitch

Altijd op tijd en nooit ziek

Stryker is een van s’ werelds meest toonaangevende medische technologiebedrijven. Mitch werkt in het centrale distributiecentrum in Venlo.  Mitch: “Ik ben autistisch, dat zeg ik maar meteen. Ik ben bij Stryker terechtgekomen nadat ik meerdere banen heb gehad in de bouw- en houtbewerking maar de logistiek past veel beter bij mij. Via mijn moeder en het UWV ben ik bij Forta4u Jobcoaching en Re-integratie gekomen. Hiervoor was ik een onzekere jongen omdat veel bedrijven iemand met autisme liever niet in dienst hebben. Dat was mijn ervaring. Door de coaching van Forta4u en het werk bij Stryker ben ik een stuk positiever geworden, niet alleen op mijn werk maar ook in mijn privéleven. Opener en beter benaderbaar.”

Sta open voor mensen met een beperking. Laat ze meedraaien, geef ze de kans om te laten zien wat ze kunnen

“Mijn autisme uit zich bijvoorbeeld in de communicatie tussen mijn leidinggevende en mij. Als zij iets van mij willen dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat ze mij niet vijf opdrachten tegelijk te geven. Bij Stryker weten ze echter heel goed hoe ze het beste met mij moeten communiceren. Ik zit nu op de goede plek. Ik heb veel contact met mijn jobcoach Natalie. Ze is mijn geheugensteun, mijn linker- en rechterhand. Een vraagbaak en iemand om op terug te vallen. Wat ik tegen ondernemers zou willen zeggen? Sta open voor mensen met een beperking. Laat ze meedraaien, geef ze de kans om te laten zien wat ze kunnen. Met de juiste hulp van organisaties als Forta4u Jobcoaching en Re-integratie zijn het volwaardige krachten. Misschien wel gemotiveerder dan anderen omdat we al zoveel hindernissen hebben moeten nemen. Ik ben altijd op tijd, ben nooit ziek en werk kei- en keihard.”

Martijn

Het werkt gewoon

Martijn van Marle -Sr. CEO Logistics Stryker- is verantwoordelijk voor warehousing en distributie van Stryker in Europa. “Bij Stryker zijn we sterk gefocust op het promoten van gelijkheid, diversiteit en inclusie als onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Wij denken dat we als bedrijf beter kunnen presteren als we daar aandacht aan besteden. Als onderdeel van deze strategie gebruiken wij partners als Forta4u, om ons te helpen bij bepaalde vraagstukken. Diverse teams waarin ook mensen met een afstand tot arbeidsmarkt zitten, leveren betere resultaten. Er ontstaat als vanzelf een natuurlijke en sterke onderlinge samenwerking. Ik zie alleen maar voordelen en toegevoegde waarde. Als bedrijf moet je begrijpen dat je sommige dingen ánders kunt doen dan je gewend bent maar het is niet zo dat een instructie of een opdracht per se langer duurt. Sommige accenten liggen alleen anders. “

Diverse teams waarin ook mensen met een afstand tot arbeidsmarkt zitten, presteren beter

“Forta4u Jobcoaching en Re-integratie zoekt vóór plaatsing heel goed uit met wat voor bedrijf ze te maken hebben; welke cultuur er heerst en wat de werkzaamheden zijn zodat ze een goede match kunnen maken. Tijdens het traject is er goede aandacht en begeleiding om te zorgen dat nieuwe medewerkers succesvol zijn en blijven. Hun selectie vooraf en begeleiding zijn gewoon goed. En nee, papierwerk valt mee. Dat neem Forta4u Jobcoaching en Re-integratie weg. Voor ons is de administratieve belasting hetzelfde als voor ieder andere medewerker. Wij werken op basis van een uitzendbureauconstructie met Forta4u Jobcoaching en Re-integratie maar we hebben wel de mogelijkheid om medewerkers in dienst te nemen. Dat gebeurt met enige regelmaat. Al met al zien wij alleen maar voordelen. Medewerkers zijn gelukkig bij Stryker en wij zijn gelukkig met deze medewerkers. Met elkaar werkt het gewoon.”

Forta4u Jobcoaching en Re-integratie

In werkende populaties bij bedrijven zijn vaak, ongemerkt, mensen werkzaam die begeleiding nodig hebben. Kandidaten die om welke reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en daarmee recht hebben op bijbehorende voorzieningen. Wij bieden door middel van onze scan de mogelijkheid om zicht te krijgen op deze kandidaten binnen uw organisatie. Dit inzicht helpt u keuzes te maken met betrekking tot de eventuele behoefte van de kandidaat [?] en de financiële tegemoetkoming die hier tegenover staat.

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder