Vanuit beweging naar werk

Frank krijgt vanaf november 2021 ondersteuning van Forta4u. Hij is gestart in het beweegproject ‘Fit met Forta4u’. Binnen dit project wordt beweging als middel ingezet om bepaalde specifieke doelstellingen te behalen. Het doel van Frank, in het eerste gedeelte van het project, was om zijn belastbaarheid te ontdekken en om zijn eigen lichaam beter te leren kennen. Hier hebben we samen met Frank fysieke doelstellingen aan gekoppeld. Zo wilde Frank fysiek fitter en sterker worden.

Frank heeft zich gedurende het eerste traject prachtig ontwikkeld. Frank heeft hierna de stap heeft gemaakt richting het Werkfit-traject. Tijdens dit traject werd bewegen wederom als middels ingezet om de doelen te behalen. Dit keer waren de doelen gericht op het ontwikkelen van zijn sociale- en werknemersvaardigheden. Aan het einde van het Werkfit traject wilde Frank klaar zijn om een betaalde functie bij een werkgever te vervullen. Tijdens het Werkfit-traject heeft Frank een gemotiveerde en open houding aangenomen. Hierdoor is het hem gelukt om niet meer te denken in problemen en obstakels, maar juist de kansen en mogelijkheden te zien. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid en deze persoonlijke groei kan hij meenemen het werkveld in.

Frank heeft het beweegproject als prettig ervaren. ‘’Ik vond het beweegproject erg leuk. Ik had het gevoel dat de beweegcoach zijn best deed om mij te begrijpen en dat vond ik erg fijn. Ik ben ook nog eens heel veel kilo’s afgevallen!’’

Na een periode waarin Frank en Sierd er samen hard aan gewerkt hebben om Frank Werkfit te maken, is er besloten om samen met Frank te gaan zoeken naar passend werk. Hier kwam Jobcoach Julia in beeld. Julia en Frank zijn in gesprek gegaan met Stryker, waar Frank vervolgens een dagje mee mocht lopen om te kijken of dit werk wat voor hem zou zijn. Frank zag dit wel zitten, waarna een proefplaatsing is ingezet. Frank zegt hier zelf over: ‘’Ik vond het fijn dat ik de kans kreeg van de baas om me te laten zien. Het ging echt beter dan ik me had kunnen voorstellen omdat ik geen idee had hoe alles zou gaan. Ik vond het heel erg spannend om de uitdaging aan te gaan maar uiteindelijk is het mij toch gelukt. Ik heb altijd gedacht dat ik niks kan omdat ik dat altijd te horen heb gekregen van buitenstaanders, dus waarom zou ik dan nog iets proberen.’’

En juist op dat gebied heeft Frank een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Frank heeft doorgezet door te kijken naar zijn talenten en mogelijkheden. De proefplaatsing heeft Frank, samen met zijn jobcoach Julia, goed doorlopen. Stryker is erg positief en heeft Frank een contract van zes maanden aangeboden.

Frank heeft zich altijd gehoord gevoeld tijdens de trajecten en heeft de begeleiding als erg prettig ervaren! ‘’Ik vraag me soms af waar ik nu was geweest in mijn leven als ik niet de hulp van Sierd en Julia had gehad. De hulp van Forta4u heeft hier dus zeker iets in gedaan. Ze hebben me goed geholpen en dat vind ik fijn. Ik kan altijd terugvallen op mijn jobcoach als er iets is.’’

Van starten in het beweegproject ‘Fit met Forta4u’, tot een contract bij een prachtige opdrachtgever, Stryker. Wij zijn ontzettend trots op Frank!!

 

Terug naar overzicht
Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder