Nieuws

Wat is het Breed Offensief?

Wat?
Vanaf 1 juli 2023 zijn er verschillende regels voor mensen met een arbeidsbeperking gewijzigd. De regels zijn onderdeel van het ‘Breed Offensief’ van het kabinet om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen en te houden.

Waarom?
De Participatiewet is in 2015 in werking getreden en middels deze wet is de verantwoordelijkheid bij de gemeenten komen te liggen om mensen met beperkingen te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk. Iedere gemeente was vormvrij om te bepalen hoe ze dit willen invullen. Het gevolg: onduidelijkheid bij werkgevers, de doelgroep zelf en samenwerkingspartners. Om deze onduidelijkheden en andere pijnpunten op te lossen is het wetsvoorstel met de naam ‘Breed Offensief’ ingediend en per 1 juli 2023 tot wet gemaakt.

Forta4u
De nieuwe regels geven ook meer duidelijkheid over de inzet van een jobcoach op de werkvloer, wanneer dit noodzakelijk is. Werkgevers of mensen met een arbeidsbeperking kunnen vanaf nu zelf een aanvraag doen voor een jobcoachvoorziening. Forta4u kan je daarnaast ook ondersteunen bij andere vraagstukken. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder