Nieuws

Van Jobcoach naar HR!

Ditmaal hebben we een eigen collega gesproken. Een professional wiens loopbaan bij Forta4u een opmerkelijke reis is geweest, en nog steeds is!!!!

Terug naar het begin; hoe voelde het voor jou om als kersverse ergotherapie-student te starten als jobcoach bij Forta4u in 2018?

Forta4u was mijn eerste stap in het werkveld na mijn studie, en ik was vastberaden om anderen te helpen bij het vinden van werk. Door mijn stage op een Mytylschool werd ik enthousiast van een bepaalde problematiek en doelgroep. Ik voelde mij meteen welkom bij de Forta4u familie!

Geweldig om te horen! Je hebt daarna ook de rol van teamleider op je genomen. Daar komen wat andere vaardigheden bij kijken, welke zijn deze?

Als teamleider keek ik meer naar de ontwikkelingen van mijn eigen mensen als kandidaten. Ik ben een gestructureerde werker, een voorwaarde om een overzichtelijk team te creëren. Nu moest ik de kar trekken en mijn team hier ook in meenemen. Samen met mijn collega Bart zijn wij o.a. verantwoordelijk gemaakt voor goede inwerkprogramma’s voor de coaches, zo hebben wij professionaliteit kunnen borgen.

Dat klinkt als een geweldige ervaring! En toen kwam de kans om HR-officer te worden voor alle vestigingen van Forta4u. Waarom deze carrière switch en wat is ervoor nodig geweest?

In het verlengde van mijn eigen ontwikkeling kan ik in een vertrouwde omgeving andere facetten gaan leren. Mijn studie operationeel personeelsmanagement is nu bijna afgerond. Ons kapitaal is personeel, wij zijn voortdurend bezig hun werkgeluk naar een volgend niveau te tillen, best wel opmerkelijk voor een kleine club, maar absoluut noodzakelijk om kwaliteit te blijven bieden op alle facetten.

Waarom kiezen mensen voor het werk bij Forta4u?

Wij praten niet alleen over mogelijkheden maar hebben een heel duidelijk ontwikkelplan per collega. Ik heb dagelijks contact met de collega’s (aandacht) en leidinggevenden over zowel zakelijke als privé ontwikkelingen. Slagroom op de taart is het familiegevoel! Hoe, door samen veel dingen te ondernemen, onze cultuurdagen zijn hier een goed voorbeeld van. De Limburgse roots zijn op alle vestigingen erin gebakken, ze praten nog net geen dialect! Overigens, in Amsterdam ligt het Venloosch Woordenboek!

Tot slot, heb je nog een grappige anekdote uit je Forta4u carrière?

Ik was twee weken in dienst, een van mijn kandidaten had zijn tweede werkdag en kwam niet opdagen. ‘s Morgens vroeg bij een thuisbezoek, deed hij zijn deur niet open omdat hij geen sleutel had.

Vanuit het balkon riep hij dit. Ik heb toen een caddy met ladder welke langskwam staande gehouden. En een echte jobcoach is creatief, dus heb ik met een ladder de kandidaat van balkon weten te verlossen! Een voorbeeld van hoe je niet altijd tussen de lijntjes hoeft te kleuren.

Bedankt, Ralf, voor het delen van je inspirerende verhaal!

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder