Nieuws

De wandelroute naar sociale vrijheid…

Je gooit de deur achter je dicht en stapt naar buiten…

Al snel breekt het zweet je uit, je hebt klamme handen…

Voorbijgangers kijken je aan, je voelt je steeds ongemakkelijker….

….Plotseling besef je dat je jouw huissleutels al in je hand hebt, je bent echter pas net de hoek om. De prikkels worden je teveel. Je draait je om richting huis. Thuis aangekomen, een gevoel van verlorenheid….

HERKENBAAR????

Dagelijks kampen vele kandidaten van Forta4u met angsten, gebrek aan sociale vaardigheden als gevolg van weinig contacten met de buitenwereld en raken ze geïsoleerd van levensvreugde en kwaliteit van leven. Deze trieste werkelijkheid verdient niemand.

Een nieuw onderdeel in het beweegproject ‘Fit met Forta4u’ is het wandelen in groepsverband met sociale groei als doel!

Hoe bereiken we dit?
Het beweegproject ‘Fit met Forta4u’ bestaat uit verschillende fases. In het begin, voor de mensen met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt, vindt er één op één begeleiding plaats. Het groeien van het zelfvertrouwen, het opdoen van succeservaringen en het doorbreken van de geïsoleerde situatie staat hierbij centraal. Hierna gaan we ons steeds meer focussen op de competenties en vaardigheden die je nodig hebt om een betaalde baan uit te voeren. Uiteindelijk gaan we ook in groepsverband beweegactiviteiten uitvoeren, zoals de wandelgroep. Hierbij wordt getraind hoe je op een toekomstige werkplek moet samenwerken met collega’s en moet omgaan met een leidinggevende die je instructies geeft.

Met onze kandidaten in de wandelgroep wordt op een praktische manier de confrontatie aangegaan. De oorsprong van deze methodiek is exposure therapy. Door middel van blootstelling aan gevreesde situaties, op een veilige manier, wordt gewerkt aan het verwerken van de vrees en om te buigen in succeservaringen.

Via een geleidelijke en gecontroleerde manier wordt door de coach middels beweging een situatie nagebootst. Dit gebeurt één op één met de coach zelf. Deze techniek leert de kandidaten om stap voor stap grenzen te verleggen.

Wij willen met jou de wandeltocht afleggen naar sociale vrijheid!

Welke impact heeft een sociale angststoornis nou echt op iemands leven? Stay tuned en volg het persoonlijke verhaal van onze kandidaat. Zij zal binnenkort via onze socials de dappere stap zetten om haar ervaringen met jullie te delen.

Benieuwd naar onze werkwijze? Neem gerust contact op met dion@forta4u.nl

 

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder