Nieuws

‘De verborgen talenten van onze samenleving’

De verborgen talenten van onze samenleving

Forta4u biedt mensen in uitdagende omstandigheden een mooiere toekomst en realiseert deze ook. Wij vinden die passende werkplek die de kwaliteiten benadrukt en ontwikkeling mogelijk maakt. Zo ook voor asielzoekers.

In oktober zijn vijf asielzoekers gestart bij Scheuten Glas. Forta4u Werk heeft Scheuten volledig ontzorgd op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De begeleiding op de werkvloer is vormgegeven door ons zusterbedrijf Forta4u Jobcoaching & Re-integratie. De culturele verschillen, duidelijkheid, saamhorigheid, verantwoordelijkheid en acceptatie stonden hierbij centraal. Omarmd door de collega’s werkten ze de drie ploegendiensten volledig mee. Hier zijn wij ontzettend trots op en geheel terecht kunnen we ze de verborgen talenten van onze samenleving noemen.

HR-director Kees-Jan van den Brink over deze samenwerking:

……“Door de begeleiding van de coaches van Forta4U is ons project om asielzoekers in te zetten maximaal geslaagd. De ondersteuning van leidinggevenden, medewerkers en niet in de minste plaats de kandidaten zorgden voor een maximale acceptatie en inzetbaarheid”………

Helaas zijn de vijf asielzoekers, vanwege de 24 weken eis van de overheid, niet meer werkzaam bij Scheuten. Door Refugee Connect is een bodemprocedure aangespannen tegen deze 24 weken eis. Het doel om asielzoekers volledig te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt, zonder belemmeringen. Forta4u heeft frequent contact met Refugee Connect en steunt de bodemprocedure.

Het verschil tussen asielzoekers en statushouders is hiermede groot en een belemmering voor werkgevers geworden. Doordat deze groep mensen maar 24 weken mogen werken, is terugval en frustratie/verveling binnen deze groep heel groot.

Heeft u vragen over de inzet en denkt u uw bijdrage te kunnen leveren in uw organisatie voor deze doelgroepen, vraagt u ons, wij hebben de juiste ervaring!

Alle vacatures op een rij

Ben je op zoek naar werk?

Ben jij op zoek naar een toffe werkplek en kun jij onze hulp wel gebruiken? Bekijk ons aanbod van vacatures in jouw regio en wie weet zit jouw droombaan ertussen! Weet jij zelf een te gekke werkplek en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten.

We helpen je graag

Heb je een vraag?

Contacteer ons via telefoon of mail en wij helpen je snel verder