AANGENAAM KENNIS TE MAKEN… 

Mijn naam is Yvette Reintjes. Ik ben 24 jaar oud en woonachtig in Nijmegen. Ik ben opgegroeid in een klein boeren dorpje in Limburg, genaamd Leunen. Hier kom ik nog steeds graag maar inmiddels is Nijmegen mijn thuis. Zo nu en dan is het ook fijn om weer in Limburg terug te zijn, waar dialect wordt gepraat en de geur van het boerenlandschap centraal staat. Verder sport ik +/- 3 keer in de week, lees; het is mijn intentie om 3 keer in de week te sporten. Aangezien ik het ook erg leuk vind om met vriendinnen een wijntje te drinken kan het zijn dat sporten op de 2e plaats komt te staan.

Ik werk sinds februari 2018 bij Forta4u. Na het behalen van mijn diploma maatschappelijke zorg, specifieke doelgroepen niveau 4 ben ik gaan werken met jongeren met autisme en gedragsproblematiek. Tijdens het werken op de woongroep begon het studeren toch weer te kriebelen en heb ik de Post HBO opleiding Casemanagement gedaan. Dit sluit aan bij de spin in het web die ik als jobcoach ben. Naast mijn functie als jobcoach, ben ik sinds november teamleider voor onze vestiging in Nijmegen.

 

Ik ben een bezige bij en krijg er energie van wanneer het lukt om in de wanorde van iemand zijn brein structuur aan te kunnen bieden en een eerste stap te kunnen zetten naar duidelijkheid en houvast.

Ik vind het mooi om vanuit een vertrouwensband te werken aan iemand zijn toekomst. Ik ben als persoon iemand die rustig, duidelijk en geduldig is. Vanuit hier kan ik werken aan wederzijds vertrouwen en werken aan een doel. Het is logisch dat er van alles op het pad van de kandidaat komt.

 

Ik vind het belangrijk dat zowel mijn kandidaten als werkgevers de mogelijkheid voelen om mij te Whatsappen, bellen of aan te spreken wanneer ik ze zie. Het is belangrijk voor mij om betrokken te mogen zijn bij het proces van de kandidaat, wanneer de kandidaat zich vertrouwd voelt kunnen we samen gaan kijken wat er ingezet moet worden om iemand te helpen. Zo ben ik er niet van om eenzijdige opdrachten te geven, ik vind het belangrijk dat we het samen doen. Op die manier wordt er zowel van mij als van de kandidaat iets verwacht. Zo werkt het naar mijn idee in ieders privé leven, maar ook in onze maatschappij. Het is geven en nemen! Het hoeft niet altijd leuk te zijn, maar samen werken we aan een doel. Lukt het niet, dan praten we hierover en stellen we onze doelen bij. Dit is de basis van mijn aanpak als jobcoach. Ik merk dat de kandidaten mijn benaderingswijze gemoedelijk vinden, waardoor dit resulteert in wederzijds vertrouwen.

 

Ik ben als persoon iemand die snel en impulsief handelt. Hier ben ik niet altijd trots op, echter haal ik met momenten hier ook mijn kracht uit. Wat ik met name belangrijk vind is dat er direct actie uitgezet kan worden zodat de basis, duidelijkheid, weer in beeld komt bij de kandidaat.