AANGENAAM KENNIS TE MAKEN… 

Mijn naam is Sjiva Jochijms en ik ben 28 jaar. Geboren in Limburg maar in 2009 verhuisd naar Nijmegen waar ik mij sinds die tijd helemaal thuis voel. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om festivals te bezoeken, te genieten van lekker eten (en wijn) en heb ik graag vrienden en familie om mij heen. Daarnaast ben ik regelmatig sportief bezig in de vorm van kickboksen en hardlopen.

In 2014 heb ik in Nijmegen de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Omdat ik graag meer van de wereld wilde zien, heb ik toen besloten om voor een langere periode op reis te gaan. Vervolgens heb ik binnen uiteenlopende organisaties werkervaring opgedaan waarbij ik met diverse doelgroepen heb gewerkt. In juni 2019 ben ik gestart bij Forta4u waar ik met plezier werk. Middels deze baan ontmoet ik veel verschillende mensen en organisaties wat ik erg interessant vind. Ieder mens brengt een uniek verhaal met zich mee waar ik graag naar luister en van leer. Mijn oprechte interesse en nieuwsgierigheid breng ik over naar mensen waardoor ze zich gehoord voelen. Ik krijg er energie van wanneer je samen een heel proces doormaakt, bijvoorbeeld vanaf de inzet van een modulair traject, waarbij er resultaatgericht gewerkt wordt. Op die manier hoop ik iemand een stap verder te helpen in zijn of haar leven. Participeren, zowel betaalde als niet betaalde arbeid, speelt hier een belangrijke rol in. Maar om een compleet beeld van iemand te kunnen vormen heb ik ook aandacht voor de overige leefgebieden.

 

In het werk ben ik iemand die van een uitdaging houdt, bijvoorbeeld het omgaan met gedragsproblematiek of het coachen van kandidaten met een forensische achtergrond. In de coaching probeer ik met zowel kandidaten, werkgevers als overige betrokken partijen een gelijkwaardige, respectvolle samenwerking tot stand te brengen. Hierbij hecht ik waarde aan ‘doen wat je zegt en zeggen wat je doet’. Als jobcoach ben ik iemand die vanuit gevoel en intuïtie handelt en daardoor eerlijk is in communicatie maar met momenten ook direct kan zijn. Soms misschien te eerlijk en direct. Het werken met mensen blijft mij interesseren en ik hoop mij dan ook in deze functie verder te mogen ontwikkelen als persoon en professional.