AANGENAAM KENNIS TE MAKEN… 

Mijn naam is Michiel Vloet, 23 jaar oud en van origine afkomstig uit Cuijk, een dorp onder de rook van Nijmegen. Nadat ik in 2017 ben afgestudeerd van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik verhuisd naar het mooie Nijmegen, waar ik momenteel nog steeds woon.

Per 1 november 2019 ben ik actief als jobcoach en re-integratiebegeleider bij Forta4u. Hiervoor heb ik in diverse sectoren werkervaring opgedaan. Zo heb ik (naast mijn studie) verschillende functies binnen de horecabranche vervuld, tijdens mijn studie gemeentelijke ervaring opgedaan in het Sociaal Domein en heb ik gefungeerd als Sociotherapeut bij een expertisecentrum voor jongeren met Autisme en aanverwante stoornissen.

 

Ik zou mijzelf willen omschrijven als een ondernemend type. Zo trek ik er in mijn vrije tijd graag op uit met mijn vrienden en familie. Ook krijg ik energie door op sportief vlak bezig te zijn. Ik voetbal twee keer in de week en ben ik minimaal even zoveel keer te vinden in de sportschool. Naast het ondernemende, zijn integer, betrouwbaar, flexibel en respectvol eigenschappen die mijn karakter typeren.

 

Vertrouwen is voor mij ‘the key’ binnen elk traject dat ik aanga. Vertrouwen creëert naar mijn mening veiligheid en ruimte om open en eerlijk te communiceren en daarmee kwetsbaarheden bespreekbaar te maken. Ik ben een zorgzaam persoon, die zich graag ‘levelt’ aan de kandidaat. Het, wanneer het mogelijk is, meewerken op de werkvloer is hier een mooi voorbeeld van. Als jobcoach vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij het proces van de kandidaat. Ik zie het als mijn taak dat alle partijen de gelegenheid voelen om mij te benaderen via Whatsapp, telefoon of te mailen naast het face-to-face contact wat ik met ze heb. In het traject vind ik het belangrijk om kandidaten in hun kracht te zetten. Focus op de aspecten die wél goed gaan en het stabiliseren van de dingen die minder goed gaan staan voor mij hierin centraal. Tevens ben ik iemand die denkt in kansen en oplossingen. De nadruk leggen hierop geeft namelijk veel meer energie dan het accent leggen op belemmeringen en valkuilen. Dit probeer ik ook over te brengen richting mijn kandidaten. Van nature ben ik een denker en vind ik het belangrijk om te werken vanuit een structuur en gedachte. Deze gedachte stel ik graag, in samenspraak met de kandidaat, op in de vorm van passende doelen. Daarentegen sta ik ook open voor impulsieve ideeën wanneer deze zich voordoen. Ik vind het fijn om te werken met kandidaten die intrinsiek gemotiveerd zijn. Mede door mijn sportieve instelling zie ik het echter als een uitdaging om aan de slag te gaan met kandidaten bij wie dit niet het geval is. Het op zoek gaan naar de onderliggende prikkel welke hun activeert om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen zie ik hierin als een mooie opgave!