AANGENAAM KENNIS TE MAKEN… 

Mijn naam is Lian Lenssen en ik ben, sinds 2014, werkzaam als re-integratiecoach bij Forta4u.

Ik ben geboren en getogen in het dorpje Baarlo waar ik nu nog steeds woon. Als mensen vragen waar ik vandaan kom en ik zeg Baarlo dan wordt vaak gezegd “daar ben ik vroeger ook geweest naar de Speedway, naar de stockcarraces”. Het stockcarvirus zit dan ook in mijn bloed en stockcar racen is mijn grootste hobby naast mijn werk. Ik ben getrouwd en heb 2 zoons die tevens besmet zijn met dit stockcar-virus. Samen met mijn gezin zijn we een team in het stockcar racen, de mannen sleutelen aan de stockcar en ik heb de taak voor de catering en de zorg dat de race uitrusting in orde is. Eenmaal op de baan moeten zij de race rijden maar elke overwinning is van en voor ons samen.

Als re-integratiecoach vind ik deze hobby/passie terug, de begeleiding van personen/jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we als team maar uiteindelijk is het de persoon/jongere die het moet gaan doen. Wanneer er een passende werkplek gevonden wordt voelt dit voor mij als een overwinning. Ik begeleid personen met een Wajong uitkering, Ziektewet uitkering, WIA uitkering of WW uitkering in hun zoektocht naar een passende werkplek.

 

Mijn carrière is ooit begonnen in de zorg maar door lichamelijke klachten kon ik deze functie niet meer uitoefenen en moest ik na 2 jaar ( Wet Poortwachter doorlopen ) zelf begeleid worden naar een andere werkplek. Ik wist niet wat ik kon of mocht verwachten maar ben destijds zelf in een re-integratietraject terechtgekomen en mede dankzij het re-integratiebureau en mijn persoonlijke begeleider vond ik een nieuwe passende werkplek.

Ik neem deze ervaring dan ook mee in de begeleiding van mijn kandidaten die door ziekte zijn uitgevallen en op zoek zijn naar een nieuwe werkplek. Door deze ervaring kan ik me goed inleven in de situatie van de kandidaten die ik begeleid.

 

Samen met de kandidaten ga ik de uitdaging aan bij een nieuwe werkplek en vind ik het belangrijk dat ze op een passende plek met de juiste begeleiding terechtkomen. Het is niet alleen maar zoeken naar een passende werkplek maar er ook zorg voor dragen dat ze uiteindelijk de passende werkplek kunnen behouden door middel van jobcoaching of aanpassingen op de werkplek!

Samen vormen we een team en gaan we voor de overwinning!