AANGENAAM KENNIS TE MAKEN… 

Mijn naam is Leon Helgers en ik ben een echte Venlonaar in hart en nieren. Ik ben er geboren en getogen en woon hier nog steeds met veel plezier. Ik heb twee kinderen, die geregeld gezellig bij mij over de vloer komen. Om het weekend zal je mij vaak vinden in het VVV stadion, waar ik al vele jaren een seizoenkaart heb. Daarnaast drink ik ook graag een biertje met mijn vrienden in de stad. Ook ben ik in mijn vrije tijd actief in het verenigingsleven.

Na mijn schooltijd ben ik gaan werken bij Schreurs Oliemaatschappij, waar ik 38 jaar met veel plezier werkzaam ben geweest. Hier heb ik veel contact gehad en samen mogen werken met verschillende mensen met allerlei achtergronden. Na 38 jaar heb ik deze sector achter mij gelaten en heb ik een nieuwe stap gezet in mijn loopbaan.

In 2017 heb ik namelijk de stap richting het jobcoach vak binnen Forta4u gezet. Hier ben ik gestart met het festivalproject, waar ik jongeren heb mogen begeleiden tijdens het opbouwen van festivalterreinen. Tijdens het project heb ik de jongeren ondersteund bij nieuwe uitdagingen die zij tegen kwamen, zoals het nakomen van afspraken, op tijd komen en samenwerken met collega’s. Het was toen der tijd voor mij een onbekende stap, maar al snel kwam ik erachter dat dit vak mij goed ligt. Door de jaren heen heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen in het jobcoach vak. Ik vind het ontzettend dankbaar werk om jongeren die ook graag een onbekende nieuwe stap willen zetten richting werk, hierin te begeleiden. Als jobcoach ben ik een vaderfiguur voor de jongeren, bij wie ze alles kwijt kunnen. Bij extra uitdagingen ondersteun ik de jongeren en ontdekken we samen hoe we deze uitdagingen aan kunnen gaan. Ik heb een luisterend oor en ben er wanneer zij het nodig hebben. Door de korte lijntjes met de werkgever, kunnen we samen snel lastige situaties oppakken. Ik vind het erg leuk om samen met de kandidaten het pad te bewandelen en doelen te behalen.

 

Naast mijn functie als jobcoach, werk ik ook een deel van de week als financieel administrateur binnen Forta4u.

 

Al met al werk ik met veel plezier binnen Forta4u. Het is mooi om iedereen een plek te bieden in onze maatschappij en samen met mijn collega’s en de jongeren deze uitdaging aan te gaan.