AANGENAAM KENNIS TE MAKEN… 

Mijn naam is Joost Koek, en woon inmiddels alweer twee jaar in Beverwijk. Ik ben altijd betrokken geweest met de “harde” horeca. Begonnen in de spoelkeuken, via binnen- én buitenlandse ambitieuze projecten, lang werkzaam geweest als manager en bedrijfsleider op diverse locaties in de randstad. 3 jaar terug besloten dat de horeca niet langer mijn hart sneller deed kloppen, dus kwam ik er na een zoektocht achter dat mijn grootste drijfveer “Het ontwikkelen van anderen” was, dus ben ik aan de slag gegaan met het combineren van twee werelden.

Ik werd praktijkbegeleider voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast mijn rol als locatiemanager, leidde ik jongeren op voor een horeca diploma. Dit is me zo goed bevallen dat ik inmiddels heb besloten me enkel nog hard te willen maken voor mensen die mijn hulp nodig hebben en niet langer voor commerciële doelstellingen van een werkgever. Daarnaast doe ik ook veel aan sport, houd ik van een potje (online) gamen en gezelschapspelletjes. Op deze manier geef ik mezelf de tijd om alles weer in perspectief te plaatsen.

 

In een ver verleden als werkgever heb ik lang niet iedereen de kans gegeven die ze verdienden. Ik was gericht op successen en keek niet naar de persoonlijkheid achter de medewerkers. Inmiddels vervloek ik mezelf hoe ik ooit ben omgegaan met waardevolle potentiele medewerkers. Om die reden is mijn ambitie om me hard te maken voor juist die kwetsbare doelgroep des te groter. Gelukkig kan ik mijn verloren tijd als oud werkgever nu juist wel goed gebruiken om werkgevers anno 2020 te waarschuwen voor de fantastische groep medewerkers die ze willen laten lopen.

 

Ik ben betrouwbaar en wat je bij mij uitspreekt, dat blijft tussen ons. Ik hou van transparantie en openheid. Er zijn aangegeven grenzen door de maatschappij gecreëerd, en ik houd er daarnaast mijn eigen grenzen op na. Iedere held mag zich van mij tot in het grijze gebied tussen deze verschillende grenzen begeven, maar wanneer over mijn grenzen wordt heengegaan, dan weet je dat je het wel héél bont gemaakt hebt. En dan heb je een probleem met mij. Ik ben streng maar rechtvaardig, pak je niet aan wanneer dit niet noodzakelijk is, maar indien je me geen andere keuze geeft, dan ben ik een vervelende vent. En dan heb je dat ook nodig. Vooral ben ik een luisterend oor en probeer ik je in alles te adviseren. Ik zie in alles het positieve. Het belangrijkste voor mij is dat de “klik” er is. We werken ten slotte veelal voor langere tijd samen. Ik ben niet je vriend, maar wel je ondersteuning. En dat doe ik met volle overgave.