Het verhaal van... Nicky 

In het verhaal van.. lees je een kort interview waarin mensen die wij begeleiden een beeld geven over het bedrijf waar zij werkzaam zijn en ook over de begeleiding van Forta4u.

Lanskroon al 100 jaar de lekkerste oase in hartje Amsterdam. Kom gezellig aan voor koffie, thee of chocomelk met ons overheerlijke, niet te zoete gebak erbij. Geniet van ons uitgebreide assortiment koekjes, wafels, taarten en chocolade of neem een van onze beroemde kingsize stroopwafels met honing of koffie-karamel.

1.Hoe lang ben je werkzaam bij je huidige werkgever? 

Ik werk inmiddels al 8 jaar bij Bakkerij Lanskroon. Ik heb hier eerst stage gelopen in combinatie met mijn opleiding brood/banket en nu werk ik hier 4 jaar op contract. Ik heb een vast contract voor 24 uur in de week.

2. Hoe ziet een werkdag eruit?  

Ik werk als banketbakker, ik begeleid ook de stagiaires van de MBO opleiding brood/banket die ik zelf ook heb gevolgd. Ik ben nu leermeester en daarvoor heb ik een cursus gevolgd om het bakkers vak over te brengen. Anderen mensen het vak leren is erg leuk! Ik ben slechtziend en dit is een extra uitdaging voor mij als banketbakker. Mijn zicht is 2% en hierdoor moeten spullen en producten vaak op dezelfde plek blijven liggen anders kan ik het niet terugvinden. Voor collega’s was dit in het begin wel even wennen maar iedereen is het nu gewend. Ik heb een speciaal vergrootglas op mijn telefoon waarmee ik alle recepten kan lezen. Het is voor stagiaires vaak wel even wennen als ze kennis met mij maken als praktijkbegeleider. Maar iedereen heeft begrip en geduld.

 

Mijn taken zijn onder andere:

-Koekjes en cakejes maken

-Granola maken

-Taarten maken en snijden

-Deeg/beslag voor producten maken

-Alles verpakken en stickeren voor levering

-Schoonmaken van de werkomgeving

-Stagiaires begeleiden en gesprekken voeren

3.Waar heeft de jobcoach jou bij geholpen op de werkplek? 

Mijn jobcoach helpt en ondersteunt mij in het begeleiden van de stagiaires en de gespreksvoering omdat dit erg nieuw was voor mij. Zij werkt ook mee op de werkplek. Onder andere is dit erg handig bij het afwegen van producten bijvoorbeeld! Dan gaat het net wat sneller en werken we samen.

Ook hebben we gesprekken over de toekomst binnen Lanskroon en het regelen van zaken bij het UWV bijvoorbeeld.

4.Hoe lang krijg je al hulp van Forta4u? 

Ik krijg nu ruim 1,5 jaar hulp van mijn jobcoach.

5. Waar wil je over 3 jaar staan in het leven? 

Dan wil ik nog steeds werkzaam zijn bij Lanskroon! Ik leef per dag en geniet van de momenten die ik nu meemaak en waar ik mij goed bij voel. Ik zou volledig blind kunnen worden in de toekomst en dan zal het werk heel anders zijn voor mij. Ik wil mij dan wel specialiseren in één ding en daar heel goed in worden. Bijvoorbeeld krokketten maken is mijn specialiteit, misschien kan ik hier in de toekomst wel cursussen in geven. Dit heb ik vaker al gedaan.

6. Wat wil je anderen meegeven?  

Ik zou willen meegeven dat je nooit moet denken in onmogelijkheden. Maar dat je altijd moet blijven doorzetten en proberen, dan zijn er altijd kansen! Passie blijven tonen, zo bereik je veel is mijn ervaring.

04 november 2015

Succesmomenten..

Succesmomenten moeten gevierd worden. In deze rubriek laten we de succeservaringen van enkele jongeren van ons voorbij komen.
Bekijk hier enkele mooie succesverhalen! Lees meer »

26 oktober 2015

Filmpjes over ons werk..

Forta4u vindt het belangrijk dat mensen die aan de kant staan een kans krijgen.
Kijken naar het talent en niet naar de beperking.
Hoe en waarom we dat doen?
Check de filmpjes! Lees meer »

22 september 2015

Barry bouwt Banbao..

Sinds april 2015 is Barry aan het werk bij Banbao. Forta4u heeft hem samen met het UWV aan deze leuke baan geholpen.
Inmiddels heeft Barry zelfs zijn eigen vlog waarin hij uitlegt hoe de Banbao bouwpakketten gebouwd worden. Lees meer »