Forta4u ‘Event Support’: Hard aan het werk op mooie festivals! 

Voor zowel Venlo als Amsterdam is het festivalseizoen al een kleine maand bezig. Twéé enthousiaste groepen zijn samen begonnen op het ‘Groove Garden Festival’. De opbouw dag bestond uit het opzetten van een grote festivaltent die gebruikt werd als ‘Hardstyle stage’. Met 14 jongeren en 4 begeleiders was het hard zweten om alles op tijd af te hebben. 'Mambo', de grote baas van de tenten had veel respect voor de jongeren die fantastische inzet lieten zien. Een mooie ervaring voor het team waarin een goede samenwerking en doorzettingsvermogen een vereiste was.

Na wat lokale evenementen in Venlo en Amsterdam zoals AspergeShopdag, Lekker Venlo,en het Broccoli Festival was er een nieuw outdoor evenement in Maastricht. 90’s Forever ging voor het eerst een festival buiten organiseren en dit vond plaats bij het mooie vliegveld van ‘Maastricht Airport’. Hier hebben de jongeren verschillende werkzaamheden uitgevoerd. In diverse groepjes is er meegewerkt bij licht en geluid en op de ‘Mainstage’ zijn er jongeren bezig geweest met banners ophangen. Ook is er aandacht besteed aan de decoratie van de ingang. Na 3 dagen hard werken is er een mooi zichtbaar resultaat neergezet waar de jongeren trots op mogen zijn!

Afgelopen week stond ‘Event Support’ met één groep uit Venlo en één groep uit Amsterdam op het terrein waar één van de grootste en bekendste rockfestivals plaats vindt: ‘Jera On Air'. De jongeren hebben in één dag twéé mooie grote podia’s opgebouwd waar de bekende artiesten en bands op gaan treden. Ook dit waren werkzaamheden die de jongeren nog nooit eerder gedaan hadden. Na het harde werken stond er voor ieder een heerlijk bordje maraconi klaar om alle energie weer aan te vullen.

Met nog mooie werkdagen in het vooruitzicht zoals de op- en afbouw van o.a. Extrema Outdoor, Stereo Sunday, Essential, SOLAR weekend en Rowwen Heze Slotconcert, zijn onze jongeren bezig aan een mooie zomer. Hierna worden ze uitgeplaatst naar een passende, betaalde baan!